Pole Theatre World 2016

Op 15 oktober 2016 had ik de eer om een van de meest bijzondere wedstrijden te mogen jureren. Pole Theatre World was de finale van alle Pole Theatre wedstrijden van de afgelopen 2 jaar. De winaars per category mochten inschrijven in de hoop uitgekozen te worden om mee te doen. De overall winnaars waren al verzekerd van een plekje. De line up was daarom niet mis en was echt superblij om vooraan te mogen zitten tijdens dit spektakel! Samen met Kenneth Kao, Marlo Fisken, en Maddie Sparkle had ik de taak om de winnaars aan te wijzen…en pfff…dat was nogal een taak. Ik heb echt mogen genieten van alle verschillende acts en het was zowat onmogelijk om alle verschillende stijlen en ideeën met elkaar te vergelijken!

Maar om even vooraan te beginnen…. We gingen naar Praag dus! Mijn lieve vriendje mocht mee en daarom had ik deze keer eens gezelschap tijdens de reis…echt een stuk leuker! Het eerste wat we deden in Praag (naast uitvinden hoe de bus en metro werken daar) was de paaldans studio opzoeken waar ik die avond een workshop mocht geven. Nou, die was vrij makkelijk te vinden en we konden alvast even wat oude bekenden begroeten. Omdat het nog lang geen tijd was besloten we het theater ook maar vast op te zoeken.En wat een theater was dat! Nu zijn alle gebouwen in het centrum van Praag mooi en statig, maar dit was wel echt het mooiste theater dat ik tot nu toe gezien had! Overal ornamenten, schilderingen, beelden etc. Perfect voor fotoshoots zou je zeggen! In een grote zaal vond de wedstrijd plaats. Ik verwachtte eigenlijk dat daar al geoefend zou worden, maar dat bleek niet zo te zijn. De crew was er al, maar de truss stond nog lang niet (blijkbaar waren ze wat gewichten vergeten, en ja…dan staat het niet stevig). Gelukkig hadden ze de tijd. Na een rondje rondom het theater en de lokale omgeving zijn we terug gegaan naar de studio om voor te bereiden voor de workshop.

ptw2

Ik mocht weer mijn favoriete polegymnastics workshop geven, altijd leuk! En omdat het zo’n groot evenement is waren er ook veel paaldansfans op de workshop afgekomen. Dat levert altijd hele fijne energie op! Ik heb overigens in 1 klas zowel Frans, Tjechies, Duits, Engels en Russisch gehoord…lekker internationaal hoor. Overigens was de studio bijna te klein voor zo’n klas, dus het leverde wel wat botsing momentjes op 😉 Anyway, na de les was het tijd voor voedsel. We gingen op zoek en vonden een Scandinavisch restaurant met de naam Reindeer…en ja hoor, daar stond inderdaad rendier op de kaart. Nu eet ik dat als pescotarier niet, maar de zalm was ook prima. En toen moesten we nog ons appartement zien te vinden! We deden de OV experience met de tram, dat ging gelukkig prima en niemand controleert blijkbaar kaartjes daar. En we belandden in een mega-appartement samen met  Shaina, Marlo en Kenneth. Gezellie…en groot! Als ik dat huis had gehad was er echt een paaldansstudio in gekomen hoor! We moesten alleen de gordijnen verbouwen want donkere gordijnen kennen ze daar blijkbaar niet.

De zaterdag was dan de dag van de wedstrijd. We waren mooi op tijd om even nog een studio-eigenaar-discussie bij te wonen en heeeel veel mensen gedag te zeggen. Dit weekend beloofde echt een soort reünie te worden. In de middag begon dan de eerste ronde van de semi-professionals. In principe zou het niveau daar ietsje lager moeten zijn, maar eigenlijk was dat niet af te zien aan de ideeën en verhalen die op het podium kwamen! Deze ronde mocht ik nog als VIP uitzitten, al heb ik wel geoefend met in mijn hoofd mee jureren. De avond ronde was dan voor de professionals, en daar moest het echte werk gebeuren. We zagen vanalles voorbij komen…van opblaaspoppen, Frankensteins, vermoorde mannen, sexy koninginnen, galaxy hoepels, slangen, etc….en de helft daarvan werd het podium afgesmeten :-p  Ik kan hier wel beschrijvingen gaan geven van elke act, maar eigenlijk moet je ze gewoon allemaal bekijken op youtube en vimeo want dat zijn ze waard. Alleen mijn persoonlijke favorietje wil ik hier wel even kwijt want dit was zo cool! De Australische Kristy Sellars had tijd noch moeite (en geld waarschijnlijk) bespaard om een totale video mapping act te maken. Het was slechts een kwestie van tijd voordat iemand dit zou doen natuurlijk, maar alles bij elkaar is het effect zo gaaf! Ze won wel haar Drama category, net niet de overall wedstrijd. Geniet!

En toen was het ineens al over. Zoveel mensen hadden zoveel moeite hierin gestoken, en het werd echt een supershow! Wat een eer om erbij te mogen zijn… nu is mijn plan om komend jaar mezelf ook eens te plaatsen hiervoor met een leuke act…heb alleen nog een goed idee nodig :-p

Anyway, zaterdagavond werd het wel laat voor we in bed lagen en zondag ochtend mocht ik nog een les geven. Gelukkig was deze weer zo vol en goed bezocht dus de adrenaline overwon het slaapgebrek. We deden Drops, wat betekent dat er altijd mensen zijn die dat niet durven. Aan mij de taak om ze toch zover te krijgen…en dat lukte, yay!  Vervolgens had ik mezelf ook nog ingeschreven voor een les met Kenneth en zijn PoleKour tricks. Dat was weer super, zo fijn om weer eens student te zijn! En toen konden we daarna vooral nog nagenieten en nakletsen tijdens het diner. Michel en ik hadden eigenlijk nog niet echt de toerist uit kunnen hangen dus dat deden we die avond maar. We zijn rustig langs het drukste plein en de klok geslenterd voordat we thuis kwamen en nog verder konden kletsen met de overige juryleden. Het werd weer een korte nacht voordat we de dag erop richting huis ging…maar niet voordat we vanuit de tram ook nog het beroemde kasteel van Praag konden zien.

Al met al een super weekend…mocht je ooit de kans hebben een Pole Theatre wedstrijd te zien…ik zeg doen!

ptw

 

 

 

Laatste nieuws:

Binnenkort:

Afgelopen: