Pole Classic

Al een aantal jaar wordt tijdens de Pole Expo een grote internationale wedstrijd gehouden, de Pole Classic. Afgelopen jaren lukte het steeds niet om naar de Expo te gaan, hoewel ik wel goede verhalen hierover hoorde. Dit jaar besloot ik wel te gaan, en och…als je dan toch gaat, waarom zou ik niet proberen mee te doen aan de wedstrijd? De inschrijving ging via een video selectie ronde en uit vele aanmeldingen werd ik geselecteerd om mee te doen aan de finale…..aaaah! De line up was als volgt:

THE 2015 POLE CLASSIC COMPETITION FINALISTS
Top 10 Female

Amanda Rose
Carolina Mendevil
Dakota Fox
Hanka Venesaar
Jazzy Alix
Julie C
Louisa Lopez
Maggie Ann
Sharmaine Perez
Yoko Taketani

THE 2015 POLE CLASSIC COMPETITION FINALISTS
Top 10 Male

Ferios
Magnus Lubbe
Michael Perry
Rommel Pierre O’choa
Sai’len Jaeger
Slava Ruza
Markus Schloegl
Phillip evans
Wilson Mejlia
Venom Lee

Ik kende bij lange na niet alle namen,  het zijn natuurlijk vooral mensen uit de USA. Maar dat maakte niet uit, het land is groot genoeg voor een boel talent. En dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Er kwamen erg mooie acts voorbij. Het hielp ook wel dat de zaal in het Hard Rock Hotel in Las Vegas van alle gemakken voorzien was. Ik houd nogal van theaters met een goed podium, volledig licht, plek voor je warming up en waar je als deelnemer ook kan kijken, een mega green room, en makeup artiesten. Goed geregeld dus! Ik mocht als eerste aantreden, iets wat ik normaal haat, maar het voordeel is wel dat je snel klaar bent en dan de rest kan zien. Mijn act had ik in vrij korte tijd in elkaar moeten zetten, want het WK en onze korte Europa tour waren nog maar net voorbij. Gelukkig heb ik in New York, en vooral ook in Philadelphia alleen maar aan de paal gehangen…dus getraind was ik wel weer. De act ging eigenlijk wel prima, al voelde ik halverwege wel dat ik mijn haar-versiering kwijt aan het raken was. Maar het publiek was super enthousiast! De acts na mij waren ook erg creatief met hun props en licht, iets waar ik minder over na had kunnen denken. En vooral de laatste dame maakte er een gigantische show van met veel drama…en dat leverde haar dan ook precies de eerste plaats op. Persoonlijk had ik een aantal favorieten voor plek 2-5, maar daar had ik mezelf natuurlijk niet tussen geschat… toch werd ik 2de in dat deelnemers veld…leuk!!En veel mensen vonden dat blijkbaar ook wel kloppen, heb nog nooit zoveel complimenten gehad na een wedstrijd! Anyway…als je het wil zien.. de livestream (met helaas belabberd geluid) staat hier (je vindt mij op 24:00)

http://upa.tv/product/pole-classic-2015/

De rest van het pole expo weekend was vol met verassingen, trainingen, show, kletsen met vrienden, nieuwe woorden leren, zwembad liggen, etc. Erg gezellig, wie gaat er volgend jaar met me mee??

PS: Intussen heb ik ook de video van mijn act mogen ontvangen:

Laatste nieuws:

Binnenkort:

Afgelopen: