2015 in vogelvlucht

Nou moe, dit jaar ging echt zo snel voorbij dat ik bijna niet kan geloven dat we alweer in december zitten. Nu is de temperatuur buiten ook zodanig dat je bijna denkt dat het september is, maar toch staat hier de kerstboom en is het tijd om weer eens te bedenken (en op te schrijven) wat er dit jaar allemaal weer is voorgevallen! Het was wederom een druk, vreemd, maar ook bevredigend jaar…komt ie…

Januari
Het jaar begon goed met lesgeven en wat speciale optredens. Zo mocht ik met mijn paal komen opdagen tijdens de wintershow van turnvereniging Ypsilon uit Doetinchem.  grappig, want in hun turnhal heb ik nog wedstrijden geturnd. De show zelf vond plaats in het nieuwe deel van het complex en kende heel wat afwisseling, waaronder rhonrad turnen…goh, dat is toch ook wel leuk! Ik had een herkansing nodig voor de act die ik gemaakt had voor een ander optreden dat een beetje de mist in ging (zie mijn verslag van 2014!). Maar nu kreeg ik zelfs 2 kansen, want er was een ochtend en een middag show. En ja hoor…eindelijk ging alles wel zo’n beetje goed en had ik eens een mooiere act gedaan op een Xstage (iets wat vrij lastig is op die dingen. Nieuwsgierig? Hier is de video:

Een week later gingen Michel en ik met de cube op stap, want we waren uitgenodigd voor optredens in het Limburgse Echt. Ik geloof dat het ging om een nieuwjaarsfeest van een groot bedrijf met vooral veel Poolse medewerkers. Ze hadden 3 cube acts gevraagd, dus dat was nog aanpoten want ik had er eigenlijk 2. Maar met wat improvisatie en vooral vertrouwen op routine kwamen er toch 3 uit. Een van de acts was onze Franse act die we wat omgebouwd hadden naar cowboy western thema want zo zag de rest van de zaal er ook uit! Alleen jammer dat het publiek het volgens mij helemaal niet interessant vond 🙁 Ook kregen we een deel van de cube niet uit elkaar en was het flink passen en meten om het ding half in elkaar toch in de auto te krijgen! Gelukkig was Fred van danspalen.nl bereid om er eens naar te kijken en hij had de cube zo gemaakt…thanks!

In de tussentijd ging werk natuurlijk gewoon door, probeerde ik de trainen voor andere acts, liep er een nieuwe tissu cursus, etc. Wel een goed begin van 2015 dus!

Februari
Op 8 februari vond er een heel speciale show plaats waar ik heel dankbaar voor ben dat ik daar onderdeel van mocht zijn. Om geld op te halen voor de hele nare ziekte Cystic Fibrosis had mijn dansdocente Charlotte een hele voorstelling genaamd Dance4AIR in elkaar gezet. Samen met mijn contemporary mede-dans-studenten mocht ik ook de vloer op…en ook leuk…ook boven die vloer optreden in zowel mijn cube als tissu. Meestal doe ik solo acts en gaat men dan weer over tot orde van de dag (of het feest ofzo), maar nu waren de acts echt onderdeel van iets veel groters. Het rennen en omkleden was wel hilarisch, maar ik ben echt blij met de kleine bijdrage die ik ook heb mogen leveren daar!

Natuurlijk moest er ook gewoon gewerkt worden en om wat over bepaalde onderwerpen bij te leren vloog ik voor 2 weken naar Rome om  te werken op de Sapienza University. Met mijn nieuwe kennis van antibodies zal ik jullie niet vermoeien want dat is waarschijnlijk niet waarom je dit verhaal leest. Maar natuurlijk kon ik niet naar Rome zonder even wat bekenden op te zoeken. Uiteindelijk heb ik 3 verschillende studio’s gezien! Samen met Michel ging ik op Valentijnsdag op zoek naar de Monkeylab studio iets buiten de stad omdat Shaina Cruea daar langs zou komen voor een workshops…hoe toevallig! (en hoe lief dat mijn vriendje dat okee vindt op Valentijnsdag). Dat was gezellig, en ik mocht later die week ook terugkomen om zelf even te trainen, erg fijn! Daarnaast was ook de Russische poletricker Dmitry Politov in Rome in de Gotha Studio. Dus ook daar moesten we heen, en dat betekende de busroute helemaal naar de andere kant  van de stad. Die studio zit echt op de meest onlogische plek in de kelder van een huis, maar de palen waren prima en jeetje…wat die kerel allemaal wel niet verzint! Helaas moest ik Michel na een paar dagen gedag zeggen, maar ik moest ook wel gewoon werken en leren. En  trainen, want rond die tijd moest het videootje voor de voorrondes voor het NK paaldansen opgestuurd worden. Ik was dus bezig met de 2
minuten act, wat eigenlijk nog lastiger is dan 4 minuten! In studio nummer 3, Vertical Dolls wist ik de video te maken…oeff…! (mocht je nieuwsgierig zijn, hier is die video die ik dus opgestuurd had, 2 minuten van de normale lange versie)

In diezelfde studio heb ik ook gezellig samen met Valeria getraind en zelfs ook nog een paar lessen kunnen geven. Het was ook tijd voor PoleArt Italy, de wedstrijd waar ik wel voor gevraagd was maar uiteindelijk niet aan mee mocht doen (?). En dankzij de livestream van PoleRanking konden we mooi de wedstrijd volgen na onze training, relaxed! Verder was mijn tijd in Rome eigenlijk erg leuk, de Italiaanse mannen op het lab vonden mijn hobby wel interessant, de sinaasappels aan de boom waren net rijp, en Rome is natuurlijk prachtig. Alleen jammer van de ruziënde buren in mijn hotel!

Maart
Maart begon goed met een bezoekje aan de ultieme inspiratie voor een artiest, Quidam van Cirque du Soleil draaide in Rotterdam. Dat werd een leuk familie uitje dus! Het weekend erop kwam onze Peruviaanse vriendin Patty naar Nederland en bezochten we oa de paaldanswedstrijd Beat Gravity waar wat studenten van mij aan meededen. Ik had een tijdje geen wedstrijden in NL gezien, maar jeetje…dat is wel booming business hoor. Elke categorie had veel inschrijvingen en het publiek was ook flink toegestroomd! En ja, mijn leerlingen deden het ook prima! In Maart was ik ook uitgenodigd op een eiland dat ik nog nooit gezien had, Mallorca! Jaja, ook daar hebben ze paaldanstudio’s! Er wordt in Zuid Europa een soort wedstrijden cyclus georganiseerd en in eerste instantie zou ik daarvan 1 ronde jureren en daarbij werden workshops georganiseerd. Kortom, ik mocht naar Mallorca, wat wel fijner en warmer was dan op dat moment in NL. Ik heb een beetje van de stad en omgeving kunnen zien, mooi! De wedstrijd vond plaats in het plaatselijke Hard Rock cafe, erg cool! De workshops waren ook prima, de meiden daar werken hard, erg leuk dus! Ook deed ik nog een poging om zelf te trainen voor zowel het NK (toen ik op Mallorca zat kreeg ik het berichtje dat ik me als eerste had geplaatst, yay!) maar ik moest ook wat voorbereiden voor Pole Theatre UK want ook daaraan mocht ik meedoen! Wooeps, 2 wedstrijden in 2 weken! Gelukkig hadden ze in Mallorca’s studio dus aerial silks hangen voor mijn ideetje met de doeken en de paal.

April
Goh,…nu ik in mijn agenda terugkijk naar de activiteiten tussen half maart en eind april zie ik dat er opvallend weinig in staat! Nouwja, naast werk, aardig wat privates, wat familie dingen en heel veel trainen dan. Ik had het expres een beetje rustig gehouden want ik wilde het NK wel echt heel graag goed doen. Over mijn ervaringen en motivatie om deze wedstrijd mee te doen heb ik een andere blog geschreven (zie hiernaast onder events), maar het kwam erop neer dat ik eigenlijk constant dingen in het buitenland had gedaan en nu graag eens wilde kijken hoe het ervoor zou staan in eigen land. En daarbij kwam dus dat de steeds meer arty-wedstrijd mij niet altijd op het lijf geschreven zijn. Dus wilde ik graag weer eens kijken hoe het zat met de polesport kant. Nou…dat heb ik geweten dus. Je hebt zo ongeveer een doctoraat nodig om alle regels te snappen! Ik probeerde de Code of Points te zien als een uitdaging en daarmee toch nog een mooie act neer te zetten. Dat ik daarvoor heel veel extra rug lenigheid moest trainen was een (letterlijk) pijnlijke bijkomstigheid. Op zondag 26 april was het dan zo ver. Het NK waarop ik zou kunnen zien hoe ik (en de rest van NL) de regels zouden handelen. Zoals gezegd heb ik een aparte blog geschreven van deze lange en enerverende dag. 10 uur smorgens aanwezig zijn terwijl je zelf pas savonds laat hoeft op te treden is niet heel bevorderlijk. Maar het hele gebeuren was wel goed en groots georganiseerd (grote zaal, publiek, podium etc). Mijn act ging niet geheel perfect, maar was dus wel genoeg voor de 1ste plek, dat was dan wel weer leuk! Achteraf gezien bleek wel dat ik nog heel wat punten had laten liggen in de compulsory section..maar ook dat de jury erg weinig snapte van mijn oefening…woeps! Nouwja, voor 2 weken kon ik de IPSF code even vergeten.

Mei

Ik moest namelijk mijn act voor PoleTheatre af krijgen! Dat was wel een uitdaging… ook omdat ik een idee had met mijn doeken en die kon ik niet ophangen op de plek waar ik normaal train. Gelukkig bracht Nienke in Enschede wel een uitkomst en ik ging met mijn doeken en achtergrond decor een paar keer op en neer naar het noorden. Omdat ik dus teveel spullen had om te vliegen besloten mijnlover en ik om eens de trein-experience naar Engeland te doen. Dat betekende ‘s avonds naar mijn ouders in het Zuiden om de volgende ochtend vanaf daar door te rijden naar Calais. Dat bleek een hele goede zet te zijn, de trein is echt relaxed! Als je te vroeg bent kun je met een eerdere trein mee, je kan vanalles meenemen (tenminste, over mijn decorstukken werden geen vragen gesteld), en je kan rond lopen tijdens de korte overtocht. 1 nadeel…aan de kant moet je wel links rijden. Gelukkig deed Michel dat met zijn spiekbriefje prima en we kwamen veilig en wel in Hatfield aan. Het is niet bepaald een spannende stad en nadat we ingecheckt hadden in het Travelodge hotel waren we snel uitgekeken. Op vrijdag was ik de eerste aanwezige tijdens de rehearsals want ik wist dat het ophangen van het doek nog wat problemen zou kunnen geven. Maar gelukkig had de organisatie wel gekkere dingen gedaan en hing alles prima. De doorloop ging best prima en daarna hadden we weer vrije tijd tot de wedstrijd de volgende dag! Een groter verschil tussen wedstrijden kun je je niet voorstellen. Het NK was zo strak met regeltjes en weinig origineel, Pole Theatre stond bol van de creativiteit en bijzondere ideeën! In de verschillende categorieën mag iedereen doen wat hij/zij wil op dat podium en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt. Mijn act, over het verstrikt raken in je eigen gedachten,  ging vrij goed, op een klein stukje op de static pole na dan. Maar ik was best tevreden, vooral omdat ik ook weer eens iets heel anders had kunnen doen. Daarnaast was het gewoon heel gezellig met allerlei oude bekenden in het publiek en onder de deelnemers. (en UK publiek is heel enthousiast). Nieuwsgierig naar de act, hier is de video:

Per categorie werd een winnaar bekend gemaakt, en bij mij in de drama categorie won Sarah Scott, die vooral een act met veel technieken liet zien. Niet direct mijn favorietje bij ons. Maar overall wonnen Sarah en Veronica uit Brussel met hun hilarische comedy slow-motion kung-fu routine, superleuk! Daarna was het laat en had iedereen nog honger dus overvielen we een Mexicaans restaurant en overtuigden we ze ervan nog even open te blijven. Goede zet want uiteindelijk zaten er zo’n 25 deelnemers binnen die allemaal honger als een paard hadden, gezellie! Op de zondag moesten we alweer terug, maar niet zonder een workshop te doen in het xpole development Centre en daar werd me stiekem ingefluisterd dat ik alsnog 2de was geworden op zeer kleine afstand…ok, daar is mee te leven. Leuke ervaring dus!

Eenmaal terug in NL moest ik weer even flink omschakelen want op 13 mei mocht ik acts verzorgen tijdens de show van Vocal Chord. Deze 4 mensen vormen een zanggroep en brengen lichte opera en popmuziek in een modern jasje. Erg goed, en ik mocht in het theater in Heerlen zowel tissu als cube acts brengen. Ik hou van theaters en dat in Heerlen is super, goede backstage, duidelijke automatische trekkenwand (is fijn met een cube), grote kleedkamers, etc. En ik kon tussendoor nog een bezoekje brengen aan de grootste carnavalswinkel van NL, want die zit natuurlijk ook in Limburg. De shows gingen prima, erg bijzonder om met deze getalenteerde mensen te mogen werken! Grappig genoeg moest ik dat weekend erop weer naar Heerlen, maar nu om paaldans workshops te geven tijdens het bootcamp van Wante sport. Ook grappig, vooral om weer eens heel andere mensen te zien! Datzelfde was ook het geval tijdens het PoleDenzz kamp 2 weken later. Dat laat toch zien hoeveel de sport gegroeid is. De rest van mei werd in beslag genomen door privates, werk, een conferentie en nog een geslaagde Everything Aerial dag.

Juni/juli
Intussen was ik bezig met de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd, het WK in Londen. Een familie vakantie op Corfu onderbrak mijn trainingsschema. Dat is natuurlijk wel een beetje een luxe probleem, maar ik kon het niet laten om te stretchen aan het zwembad (zie foto) en op Corfu de enige paaldansstudio op te zoeken.

We maakten vrienden met de docenten daar, die in de zomer haast niks te doen hebben omdat iedereen op Corfu in het toerisme werkt in de zomer en dus niet komen trainen. We hadden alle tijd, en alle lol in de studio dus. Daarnaast was het een vakantie die begon met wat stress ivm een lastminute opdracht voor een programma op mijn werk. Het kwam erop neer dat ik ook vaak met laptop in de schaduw te vinden was… maar och, ik heb ook veel van het eiland kunnen zien, en Corfu is erg lief en mooi! Terug in NL draaide ik nog een tissu cursus en stond (naast het WK) heel veel tijd in teken van de voorbereidingen op de shows die ik ging organiseren in juli. Elk jaar doen mijn leerlingen op het sportcentrum en ik een afsluitende show, maar die groeide nogal uit zijn jasje. Dus we gingen op zoek naar een betere locatie. Maar als je ergens 200 man kwijt kunt, kun je meestal niet zomaar palen neerzetten…dat betekent een hele truss en hoge palen huren. Woeps…daarnaast zat ik al een tijdje met het idee te spelen om voor heel NL eens een grote show neer te zetten. Die twee dingen gecombineerd leverde het Terra Vita/ Pole Evolution weekend op. Eerst een shownight met mijn leerlingen ineen echt theater, en de dag erop een grote show met de beste studio’s van NL. Whow…dat was nogal wat. De voorbereidingen waren in januari al begonnen, maar juni stond natuurlijk in het teken van alle laatste contacten leggen, lichtplannen schrijven, muziek verzamelen, films maken, acts oefenen…etc. Veel maar wel ontzettend tof. En ik moet ook zeggen dat het me qua organisatie niet tegen viel, maar dat kan ook zijn omdat ik zoveel goede hulp had! Anyway, ik kan eeuwen doorschrijven over hoe leuk het was, maar ik heb ook hier al een verslag van gemaakt…(zie hiernaast Pole Evolution & Terrsa Vita) De shows waren dus begin juli, daarna moest ik echt heel hard omschakelen naar wedstrijd modus want het WK kwam er aan! Maar voordat dat zo ver was had ik nog 1 heel speciaal optreden samen met Vocal Chord in het openlucht theater in Valkenburg.Dat was wel heel bijzonder, de grotten daar hebben een natuurlijk amfitheater en daar zongen zij hun normale repetoire en verzorgde ik 4paaldansacts. Het Limburgse publiek werd per act enthousiaster! En voor mij was het een mooie ervaring en conditie training voor het WK. Na deze optredens was het echt even oogkleppen op voor het WK. Wederom gingen we op weg met de trein naar Engeland, echt London deze keer. We moesten wel met de auto vanwege de rest van onze vakantieplannen, maar het was helemaal niet erg om weer de tunnel te doen. Ook van het WK en de daaropvolgende reis had ik al een verslagje geschreven. Maar nu is het een paar maanden verder en weet ik eigenlijk nog niet zo goed hoe ik het hele WK moet samenvatten. Ja, het is groot, veel deelnemers, veel landen en categorieën, een super uitgebreid reglement, en een goede stage met licht etc om op te performen. Maar er was ook nogal wat wat niet klopte voor mijn gevoel, waaronder inconsistentie in de jurering. En ik vond de hele accommodatie gewoon een beetje jammer voor de sport. Het kan zo mooi zijn, maar ik hoef niet nog eens terug naar Crystal Palace (wat werkelijk 100x mooier klinkt dan het was). Anyway, ben wel heel blij dat ik daar 7de ben geworden in de finale, heel veel meer had er ook niet ingezeten. Wat ik vooral nu onthouden heb was de opluchting toen ik weer een act zonder regels mocht gaan maken! Van de rest van onze reis en avonturen in begin augustus vind je een verslag hiernaast onder de afgelopen evenementen. Samengevat hebben we een rondreis gedaan vanaf het WK in Londen, naar Disneyland Parijs, via Thonon en Evian onder het meer van Geneve, naar Interlaken in Zwitserland, naar Stuttgart voor de Vertical Arts show. Voor dat laatste hebben we bijna 3 weken de cube achterin de auto gehad (onder de tent enzo). Stuttgart was echt geniaal leuk met allerlei mensen, maar wel heet…zowat 40 graden! De afsluiter was een bezoekje aan Europapark! (lees meer hiernaast onder “WK en Europatour”.)

Augustus

Terug van vakantie en de shows in Stuttgart hadden we in NL meteen wat afspraken, waaronder het huwelijk van Ilse en Lex aan zee. Supermooi natuurlijk, en dat kon ook niet zonder paaldansen dus kwam er een optreden van wereldkampioene Natalia Tatarintseva. Ook met workshops natuurlijk de dag erop…leuk! Ook ben ik in augustus nog afgereist naar Zurich voor workshops bij Mystique poledance studio. Ik was hier al eens geweest en stond toen al verbaasd van de dedication van de Zwitserse meiden. Nu was het helaas wat rustiger ivm een feestweekend in Zwitserland. Niet zo handig gepland van mij, maar het kon niet anders. Toch was het wel leuk en altijd fijn om daar te zijn. In augustus ben ik dus maar ergweinig in NL geweest…

September

Want eind augustus ging mijn overzeese avontuur in de USA van start. Ik had dit jaar PoleCon gemist, maar had besloten om in plaats daarvan eens naar Pole Expo te gaan. Maar natuurlijk niet om eerst weer op bezoek te gaan in mijn favo stad New York! Naast het feit dat ik zo goed mogelijk gebruik wilde maken van alle lessen bij Body & Pole zou ik ook les gaan geven. Nou, dat viel een beetje tegen ivm nieuwe verzekering regels…ik mocht gewoon geen les geven en had geen kans om een andere verzekering te regelen daar! Kortom, ik heb wel een week getraind maar heb eigenlijk niks terug kunnen doen, jammer! (sommige mensen zouden zeggen dat het handig is, maar ik voel me nu eenmaal graag nuttig). Ik heb wel zo’n 3/4lessen per dag kunnen doen steeds, wat wel heel goed hielp voor mijn voorbereidingen voor de wedstrijd tijdens Pole Expo! Daarnaast was het bijna hilarisch om bij Shaina in haar mini appartement te verblijven en bij te kletsen met Sam (die ik de maanden ervoor al 2x had gezien in andere werelddelen). Ook ging ik nog even op bezoek bij Heather in Philadelphia, precies op tijd om ook mee te doen met hun zomerparty in de achtertuin. Lachen want daar kwamen allemeiden op af die ik nog van zomerkamp kende! Ook had ik de kans om rustig in haar studio de puntjes op de i te zetten voor mijn act. En toen was het tijd voor Las Vegas…het paaldans event van het jaar! Ik was nog nooit in Vegas geweest, maar OMG…wat een stad! De hele Expo vond plaats in het Hard Rock Hotel, maar ik sliep bij Yukari om afentoe ook weg te kunnen van de  gekte. LAs Vegas is buiten de strip eigenlijk een opvallend saaie stad. Ik moest dus wel elke dag op en neer tussen haar huis en het hotel, en het was vrij irritant dat ik bepaalde faciliteiten in het hotel niet kon gebruiken, maar gelukkig werd ik afentoe geadopteerd door vrienden zodat ik bv wel op hotel kamers even kon douchen. Verder begon de Expo met de Pole Classic wedstrijd waar ik aan mee mocht doen en verdorie nog 2de werd ook! Wat een vette stage was dat zeg! Groot, al het licht wat je kan bedenken en supergrote mooie kleedkamers met screens zodat je ook nog kon volgens wat er on stage gebeurde. Ik wil alle wedstrijden wel zo hebben! Mijn act is denk ik mijn favorietje van de laattse tijd, het nummer My Love van Kovacs is zo vet en ik had ook eens geïnvesteerd in een goed kostuum wat supermooi uitkwam…dus ben wel happy hiermee!

Gelukkig was de wedstrijd wel het eerste event, want na alle workshops die ik geboekt had tijdens de volgende dagen had ik nooit meer zo op de podium kunnen staan! De rest van Pole Expo was heel bijzonder. Niet alle workshops vond ik even goed, maar heb wel weer wat geleerd als docent (vooral ook wat je niet moet doen), en heb vooral ook heel veel mensen gesproken en gezien. ‘s Avonds had ik de kans om naar een paar fantastische shows te gaan, waaronder O van CdS en de Beatles Love, ook van CdS met Yukari erin. De strip is verder echt over the top fout, mega gebouwen, lichten, drukte, ik zou er niet heel lang kunnen blijven. Het allerleukste van de hele Expo kwam eigenlijk aan het einde toen alle polesterren zich verzamelde in Shine fitness voor een mega polejam. Stel je voor dat je al je idolen bij elkaar in 1 ruimte hebt, en ze gaan elkaar dingen leren! Echt polejam 3.0! De terugreis werd nog een avontuur want ik had een redeye vanaf Las Vegas die smorgens  in NYC aankwam. Maar ik had niet genoeg tijd om naar de stad te gaan, dus had ik een daytime hotel geboekt waar ik de hotelkamer en de gym onveilig heb gemaakt. ‘s Avonds vloog ik weer AirBerlin terug naar Dusseldorf waar ik eerder aankwam dan mijn ontvangstcommitee! Ik was natuurlijk wel weer superblij om terug te zijn in NL want ik ga altijd alles en iedereen hier missen. Wel gek dat het echt 25 graden kouder was ineens! Met jetlag heb ik vervolgens 2 dagen later een leuk paaldansoptreden mogen doen tijdens een benefiet avond voor het Marikenhuis hier in Nijmegen. Ik was het verassings object tijdens de veilig en ben vervolgens 3x geveild voor een leuke opbrengst!
Datzelfde weekend, nog steeds met jetlag, mocht ik voor een 3de keer optreden met VocalChord. Deze keer in het Belgische Lummen waar ze een beetje gek stonden te kijken van paaldansen, maar ik uiteindelijk toch nog een staande ovatie kreeg voor wat ik had gedaan.

Oktober

Terug in NL en terug in een enigszins normaal ritme moest ik allerlei gemiste uren inhalen. Veel drukte op mijn werk dus. Tegelijkertijd had ik de eer om eenpaar docenten aan de TU in Eindhoven op te leiden tot paaldansdocent. Goed dat zij hun opleiding zo serieus nemen ipv gewoon maar wat te doen (wat helaas in NL ook veel gebeurd). Tussendoor probeerde ik wel weer de volgende act in elkaar te zetten want er kwam weer een wedstrijd aan (nog een? jaa…) Eindelijk kreeg NL haar eigen PoleArt wedstrijd. En ondanks dat ik al zoveel wedstrijden had gedaan wild eik daar toch wel graag bij zijn! Op 17 en 18 oktober werd in Hilversum de Nederlandse versie van PoleArt georganiseerd. Het idee was dat je je in de nationale wedstrijd op zaterdag kon plaatsen voor de internationale op zondag, maar in mijn categorie waren zo weinig deelnemers dat we ons toch al allemaal plaatsten. De zaterdag werd zo een klein beetje een generale repetitie, maar wel voor een uitbundig publiek! Helaas ging toen mijn act niet zo soepel en moest ik genoegen nemen met een 2de plaats. Zondag ging het lekkerder en eindigde ik toch als 1ste…yay! Kan ik toch zeggen dat ik een poleart titel heb gehaald, niet echt iets wat ik nog verwacht had. Maar ik zie ook wel dat het niet de allergrootste wedstrijd was…. PoleArt NL moet nog wel een beetje bekender worden…. Deze act vond ik  trouwens wel vet om te doen omdat alles weer mocht, Chin-Lien mijn haar en make-up fantastisch gedaan had, en het podium wel erg mooi was, maar vooral ook omdat we 6 minuten de tijd kregen om zowel dans als tricks goed neer te zetten….like! Nieuwsgierig naar deze act?

Na Dutch PoleArt was het voor mijn gevoel ook wel echt even genoeg met wedstrijden. Ik heb meteen een zak pepernoten leeg gegeten die avond en me zelf tot nu toe nog voor niks nieuws ingeschreven 4 wedstrijden binnen een half jaar is echt best veel en nu snap ik eigenlijk niet zo goed meer hoe ik dat gedaan heb! Hoewel, er ging duidelijk tijd af van het socializen met vrienden, familie,
en werk. Dus na PoleArt heb ik ook echt weer meer uren gemaakt om te zorgen dat ik dit jaar ook nog kerst kon vieren. MAar er stonden nog wel wat leuke optredens op het schema, iets waar je wel voor moet oefenen, maar wat heel wat minder stress oplevert. Zo mochten Michel en ik eind oktober weer naar Engeland komen, (ja weer met de trein) voor een duo cube optreden tijdens de UK aerial NAtionals. Deze wedstrijd in vooral hoop, maar ook silks en dans trapeze zou ik jureren, en als afsluiter zouden we ons duo optreden in de cube doen. Kortom, we moesten weer met cube en al die kant op en mochten verblijven bij Stacey in huis. Michel vond meteen zijn zielsverwanten in haar 2 jonge zoontjes en we genoten van de hottub in de achtertuin. De wedstrijd vond plaats in een heuse circustent, met daarbij alle faciliteiten van een circus…niet echt iets dus. Dixie als toilet, en de auto als kleedkamer. Maar bijzonder was het wel! De workshops waren wat klein maar wel leuk! Het was ook tof dat ik eindelijk de kans kreeg om ook tissu te geven in het buitenland.

November
Intussen was het alweer november en had ik extra veel privates en een tissu cursus. In deze cursus had ik echt ineens een uitzonderlijk hoog niveau en we deden de gekste dingen met de leerlingen! Ik had ook weer een nieuwe act gemaakt voor op mijn Xstage, want er kwamen weer een paar leuke gigs aan. Zo mocht ik op een vrijdagavond de ladies night van voetbalvereniging de Treffers in Groesbeek opleuken. Lekker dichtbij, en toen ik daar aankwam bleek ik de andere gast, Bennie Solo, ook te kennen. Ik heb namelijk ooit eens een optreden in zijn radiostudio gedaan. Hij presenteerde de avond en maakte een spontane act van het neerzetten en poetsen van de paal door Michel. Hilarisch! Mijn act was wat beter doordacht dan meestal op een Xstage en ging dus prima. Bennie Solo had periscoop ontdekt en zond ook de hele avond uit in filmpjes voor zijn fans :-p In november begint in sommige dorpen ook alweer de voorbereiding voor carnaval. Zo ook in Gendt waar ik uitgenodigd werd voor een optreden tijdens de herenzitting. Gendt is echt een miniplaatsje naast Bemmel, maar ze pakten de zitting groots aan in een hele  mooie zaal. De hele dag waren er optredens en ik was er daar eentje van…erg dankbaar publiek! Eind november had ik nog de eer om de clubkampioenschappen van Sportief Paaldansen te mogen jureren. Dat werd ook profi aangepakt met hoge palen en een truss in een circus werkplaats. Genoeg deelnemers met originele acts, alleen jammer dat het licht 2x uitviel :-p Als jurylid hoef je meestal geen commentaar te leveren, hier wel en dat was een uitdaging hoor! Maar alle leerlingen hadden het zo goed gedaan, dus we konden echt wel veel goeds zeggen! Op 30 nov was voor mij nog een speciale dag omdat op die dag het talenten programma Galilei zou beginnen. Dit is een programma voor veelbelovende mensen binnen het Radboud ziekenhuis en begeleidt hen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben daar dus in beland (zie al het werk wat ik op Corfu moest doen) en tijdens de kickoff ontmoette ik voor het eerst mijn mede Galileiers, allemaal erg inspirerende personen!

December

Begin December waren Michel en ik beide uitgenodigd in Dublin Ierland in Tribe fitness studio voor hun kerst party. We vlogen dus met zijn 2en naar Dublin waarwe opgepikt werden door Lisette en kennismaakte met haar Tribe. De vrijdagavond was gevuld met 1 workshop en  gezellig diner bij een fusio sushi tent. De zaterdag mocht ik nog 2 volle workshops geven, superleuk! En daarna was het party! Nou, daar kunnen ze wat van in ierland hoor! Ook mochten we onze duo act nog laten zien wat een goede oefening was voor een week later. De act is heel romantisch maar ook komisch en soms weet je niet hoe humor in andere landen valt, maar dat was geen probleem. Michel wist zijn karakter heel overtuigend neer te zetten en mensen vonden ons blijkbaar “so cute, it makes me sick!” haha, compliment? Op zondag gingen we nog voor sightseeing en heel wat bijkletsen voordat we naar huis vlogen. Helaas had Ryanair weer eens dikke vertraging en misten we onze laatste handige trein…dat betekende heel veel wachten midden in de nacht op Utrecht CS 🙁 Dat was minder handig voor de volgende dag waarop ik voor een 3daagse retreat zou gaan voor het bovengenoemde talentenprogramma. Niet helemaal wakker moest ik daarvoor dus naar Vught. 3 dagen van workshops, assesment, veel praten en doen, maar ook meditatie en goed eten in een kloosterhotel in brabant. Erg bijzonder, maar vooral ook confronterend en leerzaam. Ik hoop dat het helpt voor de persoonlijke ontwikkeling 😉 Ook was die situatie wel echt een heel groot contrast met het weekend ervoor (party in Ierland) en het weekend erna! We gingen namelijk in het weekend erna naar Brussel naar het PoleFusion festival wat georganiseerd wordt door Sarah. Sarah had ons uitgenodigd als gast performers tijdens haar show op zondag, wat betekende dat we de showcase op zaterdag gewoon konden zitten en genieten. Ook had ze een geniaal leuke AirBnB voor ons geregeld met een kamer waarin zowel het bed als het bad stonden. Leverde leuke taferelen op. De dames waarmee ik vorig jaar gejureerd had waren er dit jaar weer, dus het werd een beetje een reunie, erg gezellig! Onze show op zondag was dus de eerste keer dat we onze duo act echt op zo’n groot podium mochten doen en dat was echt super! Lichten, ruimte, publiek…i like it! Onze act werd goed ontvangen weer, en daarna konden we relaxen en genieten van de andere acts. Waaronder de double pole act van Sarah en Veronica. Creatief hoor! Kon het niet laten om dat idee meteen de les erop uit te proberen met mijn leerlingen! De wedstrijd hoefde ik gelukkig niet te jureren want jeetje…wat een boel verschillende soorten acts kwamen daar voorbij, superleuk, maar niet te vergelijken natuurlijk! Toch hebben de meest opvallende wel gewonnen denk ik. NA een superleuke polejam op maandag gingen we weer richting huis. Eind van diezelfde week had ik mijn laatste optreden van het jaar. Weer een actvoor een bedrijf, deze keer 1 van die bedrijven die dus mij gekocht had op de veilig in september. Het feest vond plaats in het voetbalstadion van NEC de Goffert in Nijmegen. Wederom lekker dichtbij dus en ik kon er zelf makkelijk heen. Ik kreeg een eigen skybox om op te warmen, cool! En werd prima verzorgd door de gastheren daar. Het optreden was prima, al was de setting niet bepaald ideaal, ik denk dat alleen de voorste rij het werkelijk gezien heeft. Maar ze waren heel tevreden, dus dat is cool. Met grote bos bloemen kwam ik thuis.

En nu dan?

Nu is het vakantie. Het is me tussen alle gekkigheid door nog wel gelukt om zoveel uren bij te werken dat ik werkelijk kerstvakantie heb. En die ga ik heeeel goed gebruiken voor wat nieuwe acts, maar ook om gezellig te trainen met vrienden. En natuurlijk om kerst te vieren met mijn familie. Ik ben bezig met leuke plannen voor komend jaar, maar die moeten zich nog wat beter vormen. In de tussentijd kan ik niks anders zeggen dan de allerbeste wensen voor iedereen in 2016!!

Laatste nieuws:

Binnenkort:

Afgelopen: